dinsdag 14 juli 2020

Boliviaanse minister van Economische Zaken Oscar Ortiz positief getest op Covid-19

Ortiz vierde Kabinetslid dat besmet is met het coronavirus


De Boliviaanse minister van Economische Zaken Oscar Ortiz zei zondag  12 juli 2020, dat hij positief heeft getest op Covid-19, waarmee hij het vierde kabinetslid is dat besmet is met het coronavirus. 

'Ik heb Covid-19 positief getest, ik voel me goed. Met Gods hulp zullen we vooruit komen en samen zullen we blijven werken voor de economie van Boliviaanse families', aldus Ortiz, benoemd door de interim-presidente Jeanine op zijn Facebook-account.

In een videoclip bij de Facebook-post zei hij dat artsen hem hadden opgenomen in het ziekenhuis, zodat zijn symptomen konden worden gecontroleerd.





De andere drie kabinetsleden met de diagnose Covid-19 zijn de ministers van Volksgezondheid en Mijnbouw en de stafchef van Anez. Anez zei donderdag, dat ze positief heeft getest op Covid-19 en momenteel in quarantaine is.


Andere met het virus besmette functionarissen zijn de president van de Boliviaanse Senaat en het hoofd van de Centrale Bank.

Bolivia heeft tot nu toe meer dan 48.000 Covid-19-gevallen geteld, met meer dan 1.800 dodelijke slachtoffers, volgens gegevens die zijn opgesteld door de Johns Hopkins University.

(Suriname/Gestion/Xinhua/Facebook/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten