zaterdag 16 mei 2020

Voetbalseizoen 2019-2020 Surinaamse Voetbal Bond (SVB) ten einde

Inter Moengo Tapoe automatisch de nieuwe kampioen


Het voetbalseizoen 2019-2020 van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) komt te vervallen. Dit besluit hebben de verenigingen samen met de SVB genomen. De beslissing moet als formaliteit nog in een algemene ledenvergadering worden bekrachtigd. 

Voetbaltechnisch, als het financiële aspect en de gezondheidsrisico rond Covid-19, liggen hieraan ten grondslag. Dit hebben de verschillende clubs zowel in de 1e als 2e divisie vrijdag tijdens een bijeenkomst met het SVB-bestuur aangehaald,zo bericht Starnieuws zaterdagmiddag 16 mei 2020.

Het bestuur, onder leiding van John Krishnadath, zegt alle begrip hiervoor te hebben. Afgesproken is dat de standenlijsten vóór de aanvang van de competitie als leidraad dient voor het competitiejaar 2019-2020. Dit betekent dat Inter Moengo Tapoe automatisch de nieuwe kampioen is. In een te houden vergadering zullen de besluiten bekrachtigd dienen te worden.

Aan de verenigingen is gevraagd hun standpunt, indien mogelijk, ook schriftelijk op te sturen. Er waren enkele voorstellen op tafel gelegd door de SVB met inspraak van de clubs die te maken hadden met de herstart van de competitie. Deze komen nu te vervallen.

Voorgesteld is om een nieuwe competitie te starten later dit jaar en om deze synchronisch te laten verlopen met de regionale voetbalcompetities waardoor er weinig tot geen onnodige onderbrekingen zijn in verband met interlands. Gevraagd is dat met de start van een nieuwe competitie alle randvoorwaarden die gelden voor de profcompetitie, in acht worden genomen.

Voorts hebben de clubs aangegeven, dat een financiële ondersteuning bij de start van een nieuwe competitie van groot belang is. De SVB staat geheel open voor dit voorstel en is bezig met de FIFA om na te gaan hoe deze ondersteuning eruit zou moeten zien. Aan de clubs is gevraagd om vooral de bankrekeningen in orde te hebben. Eerder deze maand hebben de clubs ook op basis van opgegeven financiële posten van de SVB, een onkostencalculatie opgestuurd voor de bond. Volgens Krishnadath kan dit als leidraad dienen om te gaan onderhandelen voor ondersteuning voor de clubs.

Los van het feit dat de SVB jaarlijkse FIFA-middelen zal mislopen vanwege de situatie rond Covid-19, is er een zekere mate van besparing. Dit komt bijvoorbeeld doordat de nationale selecties van het jaar mogelijk niet meer in acties komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten