zaterdag 16 mei 2020

Tijdens burenruzie te Santodorp vuurt militair op drie buren

Buurvrouw gaat met broer en zus gewapend met houwers naar woning militair


Tijdens een burenruzie vanochtend, zaterdag 16 mei 2020, rond half tien, aan de Toellaweg in het district Wanica, zijn drie personen geraakt door kogels uit het dienstwapen van een militair. De gewonden zijn met een ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht, aldus de Ware Tijd. Ze verkeren buiten levensgevaar. Volgens het Dagblad Suriname is de schutter een CIVD'er (Centrale Inlichtingen- enVeiligheidsdienst).

Volgens de politie leven de militair en zijn buurvrouw al enige tijd in onmin met elkaar. Vanochtend waren beide partijen op het politiebureau van Santodorp voor een gesprek. Na bemiddeling van de politie werden ze heengezonden.

Echter, de buurvrouw bleek het niet eens te zijn met uitkomst van de bemiddeling. Zij schakelde een broer en zus in en ging samen met hen - gewapend met houwers - naar de woning van de militair. Toen die werd aangevallen, trok hij zijn wapen en loste een waarschuwingsschot. Dat bracht de verhitte buren niet tot andere gedachten. De militair heeft daarop gericht geschoten en raakte alle drie belagers allen in hun onderbeen.

De politie, die heel snel ter plaatse was, liet twee ambulances komen om de gewonden af te voeren. De militair is overgedragen aan de Militaire Politie (MP), ook zijn dienstwapen is in beslag genomen.

De MP en politie onderzoeken de zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten