vrijdag 29 mei 2020

VHP en ABOP onderhandelen al over vorming nieuwe coalitieregering

ABOP-leider Ronnie Brunswijk
Er worden aftastende gesprekken gevoerd


De VHP en de ABOP zijn onderhandelingen begonnen over de vorming van een nieuwe coalitieregering. Het is niet uitgesloten, dat ook de NPS erbij wordt betrokken. De VHP, die volgens de voorlopige cijfers de meeste parlementszetels (20) heeft gewonnen maandag tijdens de verkiezingen, wil in dit stadium van de onderhandelingen niet veel kwijt. 

VHP-voorzitter Chan Santokhi
'We moeten wachten als partij op de officiële verkiezingsuitslag, totdat die bindend is verklaard. Het indicatieve resultaat dat we op dit moment hebben stelt ons in de gelegenheid om te onderhandelen. Dat hoort bij deze fase van het verkiezingsproces', zegt Alven Roosveld, één van de drie aangewezen woordvoerders van de VHP, donderdag 28 mei 2020, in de Ware Tijd.

Er worden op dit moment 'aftastende' gesprekken gevoerd, maar met welke politieke partijen wil Roosveld niet prijsgeven. Wat tijdens de onderhandelingen precies wordt besproken, is, aldus de woordvoerder, nog prematuur om aan te geven. Zodra de officiële uitslag is vastgesteld, zal de VHP mededelingen doen met wie zal worden samengewerkt en wat de speerpunten van het te voeren beleid zullen zijn.

De eventuele coalitiepartners zullen zich moeten kunnen tvinden in het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan van de VHP, stelt Roosveld.

Uit het politiek veld wordt vernomen dat drie posities - het presidentschap, vicepresidentschap en voorzitterschap Assemblee - al zouden zijn besproken. Naar verluidt zal het presidentschap en voorzitterschap van het parlement naar de VHP gaan en de ABOP mag een kandidaat-vicepresident voordragen als het tot een daadwerkelijke VHP/ABOP-coalitieregering komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten