vrijdag 29 mei 2020

Een voorlopige NPS-zetel gaat naar de ABOP

ABOP heeft tweede zetel in Paramaribo veroverd ten koste van de NPS


Een zetel die voorlopig toegekend was aan de NPS, is bij de ABOP terechtgekomen, nu het ministerie van Binnenlandse Zaken meer processen-verbaal heeft verwerkt in Paramaribo. De ABOP heeft een tweede zetel in Paramaribo veroverd ten koste van de NPS die er 4 had. 

De ABOP heeft volgens de voorlopige telling 8 zetels, NPS 3, BEP 2, PL 2, NDP 16 en VHP 20. Dit meldt Starnieuws vandaag, vrijdag 29 mei 2020.

De officieuze uitslag van de verkiezingen laten te lang op zich wachten, omdat Binnenlandse Zaken niet over alle processen-verbaal beschikt. Alle resultaten van negen districten zijn intussen verwerkt. Van Paramaribo is op dit moment het resultaat van 263 van de 274 stembureaus ingevoerd. Rest nog 11 stembureaus.

Over de verkiezingsorganisatie is veel ruis ontstaan omdat de uitslag op zich laat wachten. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, heeft aangekondigd dat zijn partij protest zal aantekenen. Hij wil een hertelling. Er is nog geen formele klacht ingediend bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

Ook de oppositionele politieke partijen hebben klachten ingediend over enkele zaken die zijn voorgevallen. Zij hebben geprotesteerd tegen het feit, dat twee dozen 's nachts zijn gebracht naar het kantoor van de voorzitter van het hoofdstembureau. Dit heeft plaatsgevonden met assistentie van de politie. Ook waarnemers van het OKB waren ter plaatse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten