vrijdag 29 mei 2020

Twee minderjarige verdachten aangehouden voor steekincident Huigenbos, Amsterdam-Zuidoost

Eerder aangehouden jongen heeft niks met incident te maken en is na verhoor heengezonden


In het onderzoek naar het steekincident van woensdag op Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost, heeft de politie twee minderjarige verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van poging doodslag en zitten in volledige beperkingen, zo bericht de politie vrijdag 29 mei 2020. 

Het slachtoffer zou zijn belaagd en zijn gestoken met een groot mes door een groep jongens. Korte tijd later hield de politie een verdachte aan op basis van een signalement, dat een getuige door had gegeven aan de politie. Deze jongen bleek niks met het incident te maken te hebben en is na verhoor heengezonden en is geen verdachte meer in de zaak.

Het slachtoffer is nog niet aanspreekbaar en ligt nog in het ziekenhuis.

Donderdagavond hield de recherche twee nieuwe verdachten aan. De verdachten zijn minderjarig en zijn woonachtig in Diemen en Amsterdam.

De recherche sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Het slachtoffer zou naar verluidt iemand zijn uit de drillrapcrew FOG uit Venserpolder. FOG is dezelfde crew waar de in september 2019 doodgestoken drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) alias “RS” en “TrappyDemon” in zat. Voor die dodelijke steekpartij zitten twee verdachten vast.

FOG vecht online en offline een ruzie uit met drillgroep KSB uit Kraaiennest. KSB wordt ook in verband gebracht met de steekpartij van gisteravond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten