vrijdag 24 januari 2020

Vrachtwagen sleept ezel aan touw voort in Chiclayo, regio Lambayeqye, Peru

Dode dier bevestigd aan Isuzu-truck beschilderd met religieuze afbeeldingen


Schokkend beeldmateriaal is deze week op social media opgedoken waarop te zien is, dat een vrachtwagen een ezel voortsleept terwijl deze over een weg in Peru rijdt. 

Het dode dier is bevestigd aan de Isuzu-vrachtwagen, die is beschilderd met religieuze afbeeldingen, door twee stukken touw - één aan zijn voorpoten vastgebonden, de andere aan de achterpoten.

Aangenomen wordt dat een en ander plaatsvond op een verder verlaten stuk weg in Chiclayo, in de regio Lambayeqye. Het is niet bekend wanneer het verontrustende beeldmateriaal werd gemaakt, maar het werd twee weken geleden door Jose Alvines op de nieuwspagina van Punto Aparte geüpload.

Sommige gebruikers op social media hebben gesuggereerd, dat het dier in feite een paard is - met één poster die zegt, dat het een dode merrie was die later werd gedumpt in een boerderij in Utcubamba, verder landinwaarts.Ezels fungeren nog steeds als een lastdier op het platteland van Peru en worden door boeren vaak gebruikt om ladingen te dragen of karren te trekken. De dieren worden over het algemeen goed verzorgd, omdat ze een essentiële hulpbron zijn voor agrarische gemeenschappen in de regio.

Samen met andere roedeldieren - waaronder lama's, muilezels en paarden - worden ezels, die comfortabel een lading van 40 kilo kunnen dragen, ook veel gebruikt om basiskampen voor klimmers in de Andes te helpen vestigen.

(Suriname Mirror/The Daily Mail)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten