vrijdag 24 januari 2020

Lesley Artist (45), oud-NDP-Assembleelid en -dorpshoofd van Redi Doti, overleden

'Overlijden van Artist is aderlating voor vooral Para en inheemse gemeenschap'


Lesley Artist (45), voormalig NDP-Assembleelid tevens ex-dorpshoofd van Redi Doti, is overleden. Dat is gisteravond door een jongere broer op Facebook bekendgemaakt, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 24 januari 2020. 

Artist was ook jarenlang voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). Hij werd in 2010 als lijsttrekker op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Para gekozen als volksvertegenwoordiger. In 2015 werd hij niet gekandideerd.


Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, zegt op Starnieuws diep geschokt en verslagen te zijn met het heengaan van Artist. Hij condoleert zijn familie, de gemeenschap van Carolina en heel Suriname met het droevige nieuws.

Jurel merkt op dat Artist in verschillende functies het land gediend heeft. Het overlijden van Artist is een aderlating voor vooral Para en de inheemse gemeenschap, zegt Jurel.

Artist was geruime tijd ziek. Hij was voor behandeling naar Cuba geweest. Personen die hem onlangs nog ontmoet hebben, dachten dat het beter ging met hem. Daarna kwam het nieuws dat hij opgenomen was. Hij overleed in 's Lands Hospitaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten