dinsdag 27 augustus 2019

Ondernemer Robin Kensenhuis woedend na verloren rechtszaak over bouwgrond te Kwatta

'Wij gaan heel veel geld verliezen, dit riekt naar fraude en corruptie, ik snap dit gewoon niet'


Geheel tegen zijn verwachting in is ondernemer Robin Kensenhuis in het ongelijk gesteld in een Kort Geding dat hij had aangespannen tegen de familie Van Engel, eigenaar van bouwgrond te Kwatta. De rechter heeft beslist dat enkele verwanten, met wie het bedrijf beweert geen zaken te doen, ook recht hebben op terrein, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 27 augustus 2019.

Kensenhuis, directeur van de onder dezelfde naam opererende naamloze vennootschap, is niet te spreken over de beslissing van de rechter. 'Wij gaan heel veel geld verliezen; dit riekt naar fraude en corruptie. Ik snap dit gewoon niet. Wij hebben geen zaken met deze mensen gedaan. Wij raken hierdoor investeringen kwijt. Hoe kan het dat een deel van de familie plotseling recht heeft?', vraagt de directeur zich af.

Kensenhuis zegt, dat hij met de recente ontwikkelingen niet weet welke wending een andere rechtszaak zal nemen. 'We zullen zien wat op 14 januari beslist zal worden door een andere rechter. Onze hele zekerheid is onder onze voeten weggevaagd. Mijn klanten hebben geen zekerheid en mijn bedrijf ook niet.' Op 14 januari doet een andere rechter uitspraak in een tweede zaak tegen de familie.

De zakenman beweert dat elfduizend klanten elk achtduizend euro geïnvesteerd hebben in percelen. Dit komt totaal op 800.000 euro. Zelf zou hij ongeveer vier miljoen euro betaald hebben om 83 hectare grond te verkavelen en tot ontwikkeling te brengen. Er ontstond een probleem bij de verkaveling van de lappen grond toen de familie de percelen niet kon overschrijven naar het bedrijf of de klanten, omdat erfgenamen die ook een aandeel hebben, niet zijn meegenomen in de scheiding. Dit is volgens de zakenman niet het probleem van zijn bedrijf en moet anders opgelost worden dan dat het nadelen voor de onderneming oplevert.

Kensenhuis gelooft niet dat de familie het geld dat geïnvesteerd is zal kunnen terugbetalen, mocht zijn bedrijf de rechtszaak uiteindelijk wint. 'Van een kale kip kan je geen veren plukken. Wij zien niet dat ze ons geld terug kunnen betalen. Het ziet er heel somber uit al zouden wij de rechtszaak winnen. Dan moeten ze maar strafrechtelijk vervolgd worden.'

De rechtszaken die nu lopen zijn civiele zaken. Aan de hand van het vonnis wil de ondernemer met zijn klanten praten om tot een oplossing in het geschil te komen en eventueel strafrechtelijke stappen ondernemen. Kensenhuis zou kavels van Claudia en Ruben van Engel hebben gekocht. Deze personen zouden in 2015 recht op scheiding en deling van de lappen grond hebben gekregen met tussenkomst van een notaris. Het andere deel van de familie zou het bedrijf niet kennen en ook nooit zaken mee gedaan hebben, volgens de zakenman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten