dinsdag 27 augustus 2019

Minister Misiekaba opent studentenwoning Medische Zending en wijkkantoor SoZaVO in Tapanahoni

(Bron foto's: NII)
Komende periode worden op strategische plekken in binnenland meerdere wijkkantoren geopend


De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) André Misiekaba heeft maandag 26 augustus 2019 de opening verricht van een studentenwoning van de Medische Zending (MZ). Daarna heeft hij het eerste wijkkantoor van SoZaVO in het Tapanahonigebied geopend. De faciliteiten zijn voor een belangrijk deel gefinancierd door Volksgezondheid (SZF), aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tijdens de opening heeft de minister aangegeven, dat president Bouterse de instructie heeft gegeven om het ministerie landelijk zichtbaarder te maken. 'Met deze opening hebben wij verdere invulling gegeven aan de wens van de president', zei Misiekaba.

Hij is van oordeel, dat de diensten van SoZaVo naar de mensen gebracht moeten worden. De lange en dure reizen naar de stad voor bijvoorbeeld de aanvraag van meest simpele sociale voorzieningen, wordt verleden tijd. Er is een traject uitgezet van drie tot vier maanden om alle diensten van het ministerie te kunnen bieden aan de gemeenschap daar.

Onder leiding van de Directrice van Sociale Zaken, Angela Salmo, die ook bij de opening aanwezig was, worden mensen getraind om te werken in het kantoor. Op dit moment kan men bij het wijkkantoor reeds voor hun medische kaarten. In de komende periode zullen op strategische plekken in het binnenland meerdere wijkkantoren worden geopend.

Op programma staat verder dat de minister in het dorp zal overnachten en gesprekken zal voeren met de Granman, dignitarissen en bewoners van de omliggende dorpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten