dinsdag 27 augustus 2019

Diakonessenhuis en Assuria bereiken mijlpaal in hospicezorg

Assuria neemt als eerste zorg- verzekeraar palliatief terminale zorg in zijn pakket op


Het Diakonessenhuis en  verzekeringsmaatschappij Assuria hebben na onderhandelingen een mijlpaal bereikt voor patiënten die hospicezorg nodig hebben. Assuria heeft als eerste zorgverzekeraar de palliatief terminale zorg ook in zijn pakket opgenomen. Dit is een zeer belangrijke ontwikkeling, zegt het Diakonessenhuis als beheerder van het hospice, 'aangezien sterven een deel is van het leven en ieder individu ook bij een terminale ziekte het recht heeft tot op het laatste moment kwalitatieve zorg en begeleiding te genieten', zo bericht het Diakonessenhuis vandaag, dinsdag 27 augustus 2019.


Het Diakonessenhuis hoopt dat meerdere verzekeringsmaatschappijen de stap van Assuria zullen volgen, waardoor zorgverzekeraar en zorgaanbieder te kennen geven ook in de laatste levensfase te gaan voor zorg waarbij de kwaliteit van leven voorop staat.

De zorg in een hospice betreft palliatief terminale zorg. Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving. Door allerlei omstandigheden is dit niet altijd mogelijk. Soms is de belasting te zwaar of is er geen of een te klein netwerk en lukt het niet deze zorg thuis te bieden. In heel veel gevallen kan een hospice ondersteuning en hulp bieden.

Een hospice is een huis met een beperkt aantal bedden (in dit geval 4) waar patiënten die ernstig ziek zijn en in de terminale fase verkeren, hun laatste maanden op een menswaardige manier kunnen doorbrengen, in een warme, familiaire en gastvrije omgeving, ongeacht religie, afkomst of sociale status.

Er wordt aandacht besteed aan het lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel welzijn van de patiënten en begeleiding van de familie. De zorg wordt geleverd door professionele zorgverleners, vrijwilligers en familieleden in een gastvrije, huiselijke en warme omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten