dinsdag 7 mei 2019

Advocaat Kanhai krijgt zijn vijf cliënten in Colombiaanse cocaïne duikboot rechtszaak niet vrij

Kanhai houdt vol dat duikboot niet is gebouwd om te varen en daarom is gezonken...


De Kantonrechter heeft gisteren in de Colombiaanse cocaïne duikboot rechtszaak het verzoek van advocaat Irvin Kanhai om de verdachten Gonzales C., Jimenez P., Luis R., Cristian P. en Albida B. voorlopig in vrijheid te stellen, afgewezen. Zij vindt dat ernstige bezwaren nog overeind staan, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 7 mei 2019.

Het vermoeden bestond dat de duikboot gebruikt zou worden voor het transporteren van drugs. De verdachten worden beschuldigd van het voorbereiden van een drugstransport en deelname aan een criminele organisatie.

Kanhai bracht naar voren, dat de verdachten voorbereidingshandelingen ten laste is gelegd, terwijl de duikboot niet was vervaardigd om te varen. Dat is volgens hem de reden waarom de duikboot is gezonken. De advocaat vindt dat er contra-expertise nodig is in de spraakmakende duikboot strafzaak.

De Officier van Justitie had aangevoerd, dat een deskundige van de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS) aangewezen is om het onderzoek te doen.

De rechter vindt de conclusie van Kanhai prematuur, aangezien de deskundigen die de vaarvaardigheid van de duikboot onderzocht hebben, nog gehoord moeten worden op de rechtszitting.

Kanhai merkte op dat de verdachten Margarita B., Alonso V. en Mirabal G., allen Colombianen, voorlopig wel in vrijheid zijn gesteld. Daarom deed hij het verzoek om ook de overige verdachten in deze zaak voorlopig in vrijheid te stellen.

Op 20 mei zal deze zaak voortgezet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten