dinsdag 7 mei 2019

ABOP maakt zich niet druk om slecht imago nieuwe ondervoorzitter Joel ‘Bordo Money Hond’ Martinus

(Bron foto: Facebook)
Belfort: 'In andere partijen zitten verkrachters en personen die strafbare feiten hebben begaan'..., maar...

- 'Bordo' is in maart in Frankrijk bij verstek veroordeeld tot 8 jaar cel voor organiseren van drugstransporten
- Brunswijk is in maart 1999 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 8 jaar cel wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel


Hoewel de publieke opinie zich kritisch uitlaat over de persoon Joel ‘Bordo’ Martinus en zijn verkiezing tot ondervoorzitter (een van de vier) zondag, hebben ABOP’ers geloof in hem, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 7 mei 2019. 'Bordo' heeft zich vaak in vulgaire taal uitgedrukt op social media en ook tijdens voetbalwedstrijden en pronkt graag met zijn goud en euro's. Partijgenoten zijn er echter van overtuigd dat hij zich gaat beteren. 

Parlementariër Edward Belfort, tevens lid van het hoofdbestuur, heeft geen moeite met 'Bordo' als ondervoorzitter. 'Hij is lid van de partij en gescout geworden. In andere partijen zitten verkrachters en personen die strafbare feiten hebben begaan', is de reactie van Belfort.

Maar, vergeet Belfort voor het gemak, dat 'Bordo' vrijdag 1 maart in hoger beroep door een rechter in Parijs, Frankrijk, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor het organiseren van drugstransporten (dat schreef de Franse krant Le Maine Libre) en partijleider Brunswijk in maart 1999 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 8 jaar cel wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel

'De leden hebben Bordo gekozen. Niemand is perfect.' Belfort beweert, dat Martinus zich kan gedragen.

Ook partijgenote en Assembleelid Dinotha Vorswijk heeft geen bezwaar met de verkiezing van Martinus. 'Hij is lid van ABOP. In het leven heb je verschillende mensen met uiteenlopende karakters.' Vorswijk is ervan van overtuigd, dat 'Bordo' haar waardig kan vertegenwoordigen, omdat met hem is gesproken vóórdat hij kandidaat werd gesteld.

Belfort is van oordeel dat personen in andere partijen ergere dingen hebben gedaan dan de 'enkele strapatsen' waarvoor 'Bordo' soms in opspraak raakt.

Zijn verkiezing geschiedde zondag op een druk bezochte algemene ledenvergadering waarbij een nieuw hoofdbestuur is aangetreden. Joel Domini, commissaris van de ABOP, wil zich nog niet uitspreken hierover en neemt een afwachtende houding aan. Over de kandidaturen van de verschillende functies werd zondag gestemd door middel van hand opsteken. Tijdens de vergadering heeft niemand protest aangetekend.

Ronnie Brunswijk werd voor de derde keer op rij bij acclamatie gekozen als voorzitter. Brunswijk zegt dat hij aanblijft zolang de leden dat nodig achten en vertrouwen in hem hebben. Met zijn herverkiezing hoopt Brunswijk de partij te leiden naar grotere hoogten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten