dinsdag 9 april 2019

Beelden vrijgegeven van bezoek aan geïsoleerde stam Brazilië

Doel bezoek geweld tussen Korubo-stam en de Matis te beteugelen


Een delegatie van de Braziliaanse overheid heeft een bezoek gebracht aan een geïsoleerde stam in het Amazone regenwoud. Doel van het bezoek was om het geweld tussen twee stammen te verminderen. Het was de grootste expeditie in meer dan twintig jaar. 

De expeditieleden brachten een bezoek aan leden van de Korubo-stam. Die leven al vijf jaar op voet van oorlog met een andere stam in het gebied, de Matis. Bij gevechten tussen beide groepen zijn sinds 2014 al zeker zeventien doden gevallen.

Beelden van het bezoek aan de Korubo-stam



Een emotionele hereniging, diep in het regenwoud van Brazilië. Twee groepen van dezelfde stam hebben elkaar, met hulp van de overheid, teruggevonden.

Een gevaar voor geïsoleerde stammen is dat ze niet immuun zijn tegen sommige veelvoorkomende westerse ziektes, zoals bijvoorbeeld mazelen of zelfs een simpele verkoudheid. Om die reden gingen de expeditieleden negen dagen in quarantaine voorafgaand aan hun bezoek.

Bij een gezondheidscheck van de Korubo-stam bleek een van hen ziek. Hij had malaria onder de leden. Tientallen stamleden zijn gevaccineerd. De Braziliaanse overheid heeft beelden van het bezoek verspreid.


(Suriname Mirror/renovamidia.com.br/RTL Nieuws/Folha de Sao Paulo/Facebook/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten