STS niet meer in staat haar schulden te betalen en is dus failliet....
Wat heeft STS gedaan met de vele miljoenen Srd's overheidsgeld die erin zijn gestoken?
De Stichting Toerisme Suriname (STS) is niet meer in staat haar schulden te betalen en is dus failliet. Volgens de huidige voorzitter van het bestuur, Robby Djwalapersad, is de organisatie niet in staat haar schulden te betalen en heeft daarom de medewerkers die in dienst waren van de stichting per mei van dit jaar afgekocht, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 19 juni 2018.
Ook de berichten dat het afgekochte personeel maar moeilijk over de toegezegde afkoopsom kan beschikken, bevestigt Djwalapersad. 'Ze hebben vorige week hun geld wel ontvangen. Een beetje laat dat wel, maar ze hebben ontvangen. De stukken waren in behandeling bij het ministerie van Financiën', zegt Djwalapersad. Het betreft hier een afkoopbedrag dat per maand betaald wordt, zegt de voorzitter.
Volgens hem is hij samen met het bestuur bezig te kijken hoe de stichting, die momenteel is ondergebracht bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), een nieuwe doorstart te laten maken.
In december van het vorig jaar gaf de vorige minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, nog aan dat de STS getransformeerd zou worden naar een toerismeautoriteit.
'We zitten nog in het proces van transformatie. Er is ook een wet nodig. De STS heeft zijn tijd gehad en het is nu het moment om toerisme op een hoger niveau te tillen', stelde de bewindsman toen nog. Het feit, dat in de staatsbegroting 2017/2018 beperkte middelen zijn opgebracht voor de stichting was volgens Welzijn allemaal onderdeel van het transformatieproces.
De STS werd op 13 mei 1996 opgericht door het toenmalige ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in samenwerking met de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Deze samenwerking was het eerste publieke private partnersch om gezamenlijk te werken aan de duurzame ontwikkeling van het Surinaamse toerisme. Toen al was het de bedoeling dat de stichting zou uitgroeien tot een autoriteit.
Maar, al een aantal jaren functioneerde de stichting nauwelijks en je vraagt je af wat met de vele miljoenen Srd's overheidsgeld is gedaan die erin zijn gestoken ... Ja, onder andere aan uitstapjes naar diverse toerismebeurzen in onder meer Nederland en Duitsland. Misschien zou ook hier een Clad-onderzoek (Centrale Landsaccountantsdienst) zinvol zijn....
(Suriname Mirror/de Ware Tijd)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten