maandag 16 april 2018

Argentinië, Paraguay en Uruguay willen 100e WK-voetbal in 2030 organiseren

Landen zijn het eens geworden over 12 steden waar in 2030 gevoetbald kan worden


Argentinië, Paraguay en Uruguay zijn het eens geworden over 12 steden waar ze in 2030 het honderdjarig Wereldkampioenschap voetbal willen organiseren. De Argentijnse voetbalbond (Asociación del Fútbol Argentino) zei maandag 16 april 2018, dat het plan acht steden zou toewijzen aan Argentinië en twee aan Paraguay en Uruguay. De namen van de steden zijn niet bekendgemaakt. 

Bieden voor het WK opent niet de komende vier jaar, maar de voorzitters van alle drie nationale voetbalbonden zeggen dat ze een gezamenlijk bod willen doen. Van de Zuid-Amerikaanse landen wordt verwacht dat ze te maken krijgen met zware concurrentie voor de hostingrechten van een toernooi waaraan waarschijnlijk 48 teams gaan deelnemen.

Uruguay organiseerde het eerste wereldkampioenschap in 1930 en was al lang van plan om samen met Argentinië gastland te worden.
Paraguay sloot zich later aan.

Argentijnse voetbalofficials zeiden. dat ze tijdens een recente reis naar Spanje een ontmoeting hadden met de nationale aanvoerder Lionel Messi. Messi en de Uruguayaanse spits Luis Suarez hebben het plan al publiekelijk gesteund.

Tijdens een recent vriendschappelijk duel tussen Argentinië en Spanje, werd Messi verwacht een armband te dragen met de tekst '2030 samen', maar hij nam niet deel vanwege een blessure. De armband werd gedragen door Javier Mascherano.

Tot nu toe hebben de mede-organisatoren niet gezegd hoeveel het toernooi zal gaan kosten als ze het bod zouden winnen.

'Vandaag kunnen we niet zeggen wat de uiteindelijke kosten zullen zijn voor elk van onze landen, maar het kan niet alleen worden gemeten aan de bouw van infrastructuur', zei de Uruguayaanse minister van Sport Fernando Caceres.

'We vonden te allen tijde (Messi) bereid om ons te helpen de boodschap te verspreiden over de mogelijkheid dat de drie landen het Wereldkampioenschap organiseren', zei de Argentijnse minister van Sport Carlos Mac Allister. 'Het is erg belangrijk voor ons om te voelen, dat we de steun van spelers hebben en dat het volledig los staat van enige politieke connotatie.'

(Suriname Mirror/The Associated Press)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten