maandag 16 april 2018

Terreurverdachte, vluchteling uit Syrië, Suriname uitgezet....

Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) geeft terreurverdachte aan 

Voorzitter Bipat: 'Wij weten nog niet in hoeverre het ging om een aanslag'


De Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) blijkt, zo bericht het Dagblad Suriname maandag 16 april 2018, op 26 maart een verdacht persoon te hebben aangegeven bij de politie. De persoon zou die dag vanuit Albina, rechtstreeks naar de hoofdmoskee van de SIV aan de Keizerstraat zijn gereden. Een taxi stond ook gereed om hem weer naar Albina te rijden. 

Hij zou tijdens de gebedsdienst aan alles hebben meegedaan. Maar, op een gegeven moment begon de persoon foto’s van het hele gebouw te maken, van kolommen tot waterkranen. Een hoofdbestuurslid van de SIV kreeg vervolgens de behoefte om met de man te praten. Die kon zich niet legitimeren. Toen kreeg het hoofdbestuurslid het vermoeden. dat iets niet klopte, dat het mogelijk ging om een terreurverdachte. De politie werd meteen ingeschakeld en de man werd aangehouden. Hij spreekt  geen Nederlands.

Waarom meteen werd gedacht, dat de man mogelijk een terreurverdachte zou kunnen zijn, wordt uit het bericht van het dagblad niet duidelijk. Ook is het curieus, dat het Korps Politie Suriname niets over een en ander heeft bericht.... Het artikel roept dan ook veel vragen op.

Robbert Bipat, voorzitter van de SIV, bevestigt dat er inderdaad zo'n aangifte is gedaan. 'Wij weten nog niet in hoeverre het ging om een aanslag. Ik denk dat de politie bezig is met hem. De man is hier illegaal, zonder papieren en geld. Hij had niets bij zich. Het is een buitenlander', stelt Bipat. De verdachte is geen bekende bij de SIV. Bipat benadrukt, dat de SIV niets weet van plannen van de man.

'Wij waren al alert, maar nu natuurlijk nog meer', aldus Bipat.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de verdachte een vluchteling was van Syrië. Hij is ondertussen het land uitgezet..., maar niet in maart (zie onderaan).
Nadere informatie moet nog volgen.

http://www.politie.sr/vreemdelingen-dienst-deporteert-56-illegalen/

(Suriname Mirror/Dagblad Suriname)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten