maandag 16 april 2018

Statenlid Calmes, Curaçao, wil opheldering van minister van Financiën over afluisterapparatuur in Centrale Bank

'Kan de minister garanderen dat vertrouwelijke informatie veilig is bij de Centrale Bank?'


Statenlid Rennox Calmes, van de kleinste regeringspartij PIN, wil van minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) exact weten wat er klopt van de berichten dat er bij de Centrale Bank afluisterapparatuur zou zijn aangetroffen.

Calmes stelt hierover - zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 16 april 2018 - een reeks vragen, waaronder: 'Kan de minister garanderen dat vertrouwelijke informatie veilig is bij de Centrale Bank?'

Opmerkelijk is, dat de Statenvragen wel zijn gesteld, namelijk op 10 april via parlementsvoorzitter William Millerson (PAR) waarna ze voor ontvangst officieel zijn afgestempeld, maar dat ze niet in de publiciteit zijn gebracht.

Publiciteitsschuw is ook de Centrale Bank CBCS zelf. Nadat een en ander niet geverifieerd in social media belandde en president ad-interim Leila Matroos-Lasten tegenover de krant Amigoe de ontdekte afluisterapparatuur leek te bevestigen, deed de CBCS er verder volledig het zwijgen toe.

Hoewel de Raad van Bestuur (RvB) aanvankelijk aangaf bereid te zijn tegenover het Antilliaans Dagblad een toelichtende verklaring af te geven en er zelfs een afspraak voor een telefonisch interview was gemaakt, werd de redactie vlak voor het afgesproken tijdstip gebeld door de afdeling communicatie die op geen enkele redelijke vraag antwoord kon geven, anders dan dat de kwestie nog in onderzoek was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten