maandag 16 april 2018

Jogi (VHP) wil regeringsstandpunt inzake petflessenproblematiek

'Wij moeten een model zoeken om het smijten met petflessen op straat te voorkomen'

Jogi gooit suggestie van statiegeld op petflessen weer op tafel


Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vindt dat de regering een standpunt moet innemen inzake de petflessenproblematiek en hoe die op te lossen. Petflessen komen terecht in het ontwateringssysteem, waardoor de reeds beperkte afvoercapaciteit tijdens regenval elk jaar gestremd wordt. Dit zorgt landelijk al jaren voor enorme wateroverlast. 

'Mensen zullen dan boos worden, maar wanneer ondernemers producten in petflessen aanbieden, moeten zij ook verantwoordelijk zijn voor het afval dat daaruit ontstaat en de wijze waarop de consument omgaat met dat afval. Wij moeten een model zoeken om het smijten met petflessen op straat te voorkomen', zegt de VHP’er maandag 16 april 2018 in het Dagblad Suriname.

Hij stelt voor om bijvoorbeeld het heffen van statiegeld op flessen en petflessen in te voeren. 'Laat dat geld ergens gedeponeerd worden. Wanneer een producent kan aangeven waar het afval van zijn verkochte producten is, kan die dat geld dan terugkrijgen. Wij hebben een model nodig om de willekeur en het smijten met vuil te voorkomen.'

De politicus voert aan dat dit een kans voor minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie is om het imago van zijn ministerie op te poetsen door hier het mes in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten