zaterdag 13 januari 2018

Marathonoverleg tussen Curaçao, Aruba, Nederland en Venezuela constructief, maar blokkade blijft

'Misverstand hebben we rechtgetrokken, Curaçao wordt gebruikt als transit voor producten'



Het marathonoverleg tussen Curaçao, Aruba, Nederland en Venezuela over de maatregel die door de Venezolaanse president Nicolás Maduro is opgelegd, is door alle betrokkenen als positief en constructief ervaren. Desondanks blijft de maatregel, waarbij vanuit Venezuela zowel het lucht- als maritiem verkeer met de ABC-eilanden wordt afgesloten, van kracht. Op maandag 15 januari wordt de stand van zaken weer geëvalueerd. Dit bericht het Antilliaans Dagblad, vandaag, zaterdag 13 januari 2018.

Namens Curaçao schoven gisteren Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) en minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) op Aruba aan tafel. Na afloop sprak Girigorie van een positief en vergevorderd gesprek. Wel zijn er volgens de bewindsman nog wat details die moeten worden uitgewerkt ‘om de relatie tussen de landen te normaliseren’.

Iedere delegatie keerde gisteravond terug naar eigen land om de afsprakenlijst te evalueren. De betrokken partijen zullen morgen weer contact met elkaar opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Tijdens de vergadering is door Curaçao, door beide ministers, benadrukt dat het land zelf geen goud importeert en dat ook niet exporteert, maar dat het land wordt gebruikt als ‘transit’, oftewel doorvoerland voor verschillende producten, waaronder goud. 'Dat misverstand hebben we meteen rechtgetrokken. Ook hebben we de wet- en regelgeving die op Curaçao geldt uitgelegd aan de Venezolaanse delegatie', aldus Girigorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten