woensdag 31 januari 2018

Leden Vereniging van Medici in Suriname buigen zich over uitkomst gesprekken met SZF

SZF-directeur Kromodihardjo: 'Ik heb goede hoop, wij hebben veel besproken en veel opgelost' 


De algemene ledenvergadering van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zal zich vanavond, woensdag 31 januari 2018, uitspreken over de uitkomst van de vier gesprekken die gevoerd zijn met het Staatsziekenfonds (SZF). Ook was er een onderhoud met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. 

'Ik heb goede hoop. Wij hebben veel besproken en veel opgelost. Het had niet alleen met geld te maken', zegt SZF-directeur Rick Kromodihardjo op Starnieuws.

Hij kan op dit moment niet inhoudelijk ingaan op de gesprekken die samen twintig uur geduurd hebben. De SZF-topman zegt dat alles is gedaan om structurele oplossingen te zoeken voor knelpunten. Hij wacht het resultaat van de algemene ledenvergadering van de VMS af.

Voor later vandaag heeft het SZF een onderhoud met de Vereniging van Apothekers. Intussen heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën geld overgemaakt naar het SZF voor betaling van de ziekenhuizen, apothekers en artsen. De apothekers en de VMS hadden gedreigd hun diensten stop te zetten aan de SZF-verzekerden als er geen structurele oplossingen zou komen.

Kromodihardjo hoopt dat met alle inzet van betrokken partijen de rust terugkeert in zorgsector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten