woensdag 31 januari 2018

Curaçao wil duurzame samenwerking met Dominicaanse Republiek

Dominicaanse associatie van exporteurs: 'Beste producten in het land reserveren voor Curaçao'


Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) heeft maandag overleg gehad met regeringsvertegenwoordigers van de Dominicaanse Republiek en Dominicaanse exporteurs van groenten en fruit. Martina bepleit een duurzame samenwerking. Dit  bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 31 januari 2018. 

Tussen Curaçao en de Dominicaanse Republiek bestaat reeds een Memorandum of Understanding voor wat betreft de levering en afname van groenten en fruit. De intentieverklaring werd twee weken geleden getekend, nadat president Nicolás Maduro van Venezuela op 8 januari de sluiting van de grens met de Benedenwindse Eilanden voor onbepaalde tijd verlengde.

De Dominicaanse associatie van exporteurs ProDominicana heeft, bij monde van zakelijk vertegenwoordiger Vladimir Pimentel, toegezegd ‘de beste producten in het land te reserveren voor Curaçao’.

Inzet van onderhandeling is de logistieke organisatie. De logistieke transportketen begint bij het laden van de goederen. Dit wordt gevolgd door het afleveren bij geconsolideerde magazijnen en douane-entrepots, het vullen van containers, terminalactiviteiten door de vervoerder, douaneformaliteiten bij de export, procedures aan boord van het schip en de afvaart. Gedurende de hele transportoperatie dient de elektronische papierstroom bijgehouden te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten