maandag 8 januari 2018

Karta-Bink (PL): 'Er wordt weer gesjoemeld met terreinen, dit kan ik niet zo laten'

'Het is onkan dat gereserveerde terreinen ten behoeve van overheid aan vriendjes van regering worden afgestaan'

 
In Commewijne zijn terreinen die gereserveerd waren voor de bouw van een basisschool, aan derden uitgegeven. Dit heeft Ann Sadi bij de oplevering van twee bushuisjes zaterdag onthuld. De bushuisjes staan aan de Oost-Westverbinding te Tamansarie, tegenover politiepost Richelieu. Zij zijn gedoneerd door SCVS Tamansarie. Sadi heeft een beroep gedaan op de ook aanwezige districtscommissaris Ajaikoemar Kali en Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur, PL) om te doen wat wettelijk in hun macht ligt om te voorkomen dat het terrein in handen komt van derden, zo schrijft Starnieuws vandaag, maandag 8 januari 2018.

'Er wordt weer gesjoemeld met terreinen. Dit kan ik niet zo laten', zegt Karta-Bink. Zij kaart aan dat in het districtsplan meerdere malen is gevraagd een school te bouwen te Richelieu. Voor het daarvoor bestemde terrein is al beschikking. Ook was gevraagd om een politiepost, park en gezondheidscentrum. Inmiddels staat er een politiepost; deze is gebouwd in de periode toen Karta-Bink districtscommissaris van Commewijne was.

De PL-parlementariër vindt dat het nu tijd is om de andere projecten te realiseren. 'Het is onkan dat gereserveerde terreinen ten behoeve van de overheid aan vriendjes van de regering worden afgestaan. Met de komst van de beloofde 500 woningen kan Richelieu een grote kinderrijke buurt worden. De bouw van de basisschool is een must. De overheid bespaart daarmee schooltransport, de kinderen zijn dichtbij huis en zijn in een veilige omgeving', somt Karta-Bink de voordelen van het opzetten van een basisschool te Richelieu op.

'Zie daar de noodkreet van NDP'ers in het district. Ann Sadi heeft de meeste stemmen behaald bij de verkiezingen van 2015. En tóch wordt niet naar haar geluisterd. Dit geeft aan, dat de NDP de stemmen alleen nodig heeft om regeringsmacht te kunnen verwerven en als die al is vergaard, is de partij het volk van Commewijne vergeten. Met als smoes, geen geld. Wel, het terrein is van de gemeenschap van Richelieu. Blijf ervan af', zegt Karta-Bink.

Zij stelt dat Richelieu in ontwikkeling is en recht heeft op alle voorzieningen en primaire overheidsgebouwen ter plekke. 'Ik doe een beroep op de minister om alle gereserveerde terreinen die aan derden zijn uitgegeven weer in te trekken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten