maandag 8 januari 2018

5.800 Deelnemers 15e editie van de Bigi Broki Waka

Lionel D’ Andrade, enige deelnemer uit Guyana, voor vijfde keer winnaar 10 kilometer

(Bron foto: Juaan Pigot)

Surinaamse lopers Crolis Maabo en Juan Pigot respectievelijk tweede en derde


Aan de 15e editie van de Bigi Broki Waka hebben gisteren 5.800 personen deelgenomen. Door het grote aantal werd de Jules Wijdenboschbrug een kwartier later dan afgesproken voor autoverkeer opengesteld. 'We hadden 4.500 wandelaars, 700 deelnemers voor de snellopen en 400 kinderen voor de Kids Walk', aldus Hans Girjasing, voorzitter van stichting Bigi Broki Waka, vandaag, maandag 8 januari 2018, ooopp Starnieuws. 'Daarbovenop hadden we iets meer dan 200 illegale deelnemers.'

Girjasing is ingenomen met de groeiende belangstelling voor de massale wandelloop én de competities. Hij geeft aan dat het aantal deelnemers van de snellopen nog vergroot kan worden. De massale wandelloop kan echter niet uitgebreid worden vanwege de veiligheid. 'Anders gaat de brug ook tot tien uur gesloten moeten zijn. Ik denk niet dat de politie daar toestemming voor zal geven.'

Het heeft anders dan vorige jaren lang geduurd voordat de massa over de hele breedte van de brug heeft kunnen wandelen. De rechterbaan werd vrijgehouden voor de snellopers.


Lionel D’ Andrade, de enige deelnemer uit Guyana, heeft voor de vijfde keer de 10 kilometer gewonnen. De Surinamers Crolis Maabo en Juan Pigot eerden respectievelijk tweede en derde.

Bij de vrouwen 10 kilometer werd de nummer 1 Carolien Marlet,ggevolgd door Sefanja Wielzen en Sandra Ammersingh.
Op de 5 kilometer waren de snelste dames Maria Sennebad (1), Marielle Blinker (2) en Eva Decaluwe (3). De snelste heren waren Carlos Feliksdal (1), Lesley Cairo (2) en Guillermo Udenhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten