maandag 8 januari 2018

Beerput rond Guangdong Zhenrong op Curaçao steeds verder open en toont stinkend riool

International Oil Daily: Guangdong Zhenrong verliest steun Peking


Guangdong Zhenrong Energy (GZE) heeft Curaçao ‘misleid’ door valselijk te verklaren dat het projectvoorstel voor overname en upgrading van de Islaraffinaderij financieel gesteund zou worden door de Chinese regering in Peking. Dat meldt International Oil Daily, een uitgave van Energy Intelligence. Het bericht wordt bevestigd tegenover het Antilliaans Dagblad: het klopt dat er in november een brief is uitgegaan naar GZE dat Curaçao ‘misleid is’ door GZE over beweringen van steun van de Chinese regering. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 8 januari 2018.

International Oil Daily spreekt van een ‘gelekte’ brief van november van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) waarin deze ‘beschuldiging’ wordt geuit. Lokaal is dit document nog niet eerder in de publiciteit geweest.

De uitgave van Energy Intelligence, met diverse vestigingen in Amerika en Europa, is nogal stellig over de grote financiële problemen waarin GZE verkeert en dat het Chinese staatsbedrijf niet langer de steun geniet van het centrale gezag van de Volksrepubliek China.

GZE, voorheen een dochter van Zhuhai Zhenrong met een militaire achtergrond, verloor het support van de Chinese regering nadat de moedermaatschappij in april 2016 een filiaal werd van een andere staatsonderneming, Nam Kwong Group in Macao, die erg ontevreden is over de constante verliezen die GZE op investeringen maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten