maandag 8 januari 2018

Impact actie president Maduro, Venezuela, om grenzen met ABC-eilanden 72 uur te sluiten nog onduidelijk

Passagiers in ongewisse over vluchten van Curaçao naar en van Venezuela


De aankondiging vrijdag van president Maduro van Venezuela om de grenzen met de ABC-eilanden 72 uur te sluiten voor lucht- en maritiem verkeer heeft zeker gevolgen voor Curaçao, maar wat de impact het afgelopen weekeinde concreet is geweest, bleef gisteren nog onduidelijk, aldus vandaag, maandag 8 januari 2018, het Antilliaans Daglad.

Maduro garandeerde, dat de maatregel geen consequenties zou hebben voor toeristen en dat geboekte reizen tussen Venezuela en de eilanden gewoon door zouden gaan. Maar, op de website van luchthaven Hato was gisteren te zien dat er een probleem was met een van de twee geplande vluchten uit Venezuela.

De vlucht van Rutaca Airlines uit Caracas kwam volgens schema om 13.10 uur aan en vertrok weer rond 17.00 uur. Maar, bij de vlucht uit Valencia door dezelfde maatschappij staat zowel bij aankomst- als bij vertrektijden: ‘please contact airline for info’.

Volgens Lesley Fer, directeur Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid, gingen de vluchten zaterdag niet door - ‘maar, mogelijk waren er sowieso geen vluchten’ - en was het toen nog de vraag of de vluchten tussen Curaçao en Venezuela op zondag door zouden gaan. 'Dan is een direct gevolg dat passagiers stranden, zowel hier als in Venezuela.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten