maandag 8 januari 2018

Bonden bij ziekenhuizen willen deze week uitbetaling koopkrachtversterking

Grootste probleem is dat ziekenhuizen hun tarieven niet kunnen verhogen


De bonden bij de ziekenhuizen zullen zich weer roeren wanneer de uitbetaling van de koopkrachtversterking deze week niet plaatsvindt. Dit geld had vorige maand al moeten zijn uitbetaald. De bonden hadden een ultimatum gesteld, maar zijn uiteindelijk akkoord gegaan met uitstel tot eerste week van januari. 

Starnieuws bericht vandaag, maandag 8 januari 2018, te hebben vernomen, dat het gaat om in totaal meer dan Srd 2.5 miljoen die de ziekenhuizen moeten krijgen om de koopkrachtversterking te kunnen uitbetalen. Tot nu toe is het geld nog niet overgemaakt naar de ziekenhuizen. Er is wel druk overleg gevoerd tussen de ministeries van Volksgezondheid en Financiën. De uitkomst is nog niet duidelijk.

Ook de Vereniging van Medici in Suriname houdt deze week een algemene ledenvergadering die in december was uitgesteld. De artsen willen een structurele oplossing voor de betaling van hun diensten.

Het grootste probleem is dat ziekenhuizen hun tarieven niet kunnen verhogen. Ook de premie die betaald wordt door verzekerden aan het Staatsziekenfonds is niet kostendekkend. De ziekenhuizen zijn niet in staat om te voldoen aan hun verplichtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten