dinsdag 19 december 2017

Vier verdachten in 8 decemberproces horen eis van auditeur-militair

Benny Brondenstein, Kenneth Kempes, Luciën Lewis en Iwan Krolis horen strafeis



De Krijgsraad houdt vandaag, dinsdag 19 december 2017, in de militaire kamer zitting in het 8 decemberstrafproces. Auditeur-militair Roy Elgin zal de strafeis kenbaar maken tegen de verdachten Benny Brondenstein, Kenneth Kempes, Luciën Lewis en Iwan Krolis. Hiermee wordt het requisitoir van de openbare aanklager in het 8 decemberstrafproces afgesloten, aldus Starnieuws.

(Met dank aan Starnieuws)
Op 29, 30 en 31 januari zullen de advocaten hun pleidooi houden.

Elgin heeft tegen de verdachten Desi Bouterse, Etienne Boerenveen, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel, Ernst Geffery en Arthy Gorré elk twintig jaar gevangenisstraf geëist.

Tegen Ruben Rozendaal was de eis 10 jaar. Hij kon hier niet mee leven en had direct na de zitting van 31 oktober aangekondigd in bedekte termen suïcide te zullen plegen. Een maand later voegde hij de daad bij het woord.

Tegen de acht verdachten Errol Alibux, Dick de Bie, Winston Caldeira, Wim Carbière, Orlando Heidanus, Edgar Ritfeld, Jimmy Stolk en Imro Themen is vrijspraak geëist.

Vier verdachten zijn overleden in de procesperiode.

Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno die ook op de verdachtenlijst voorkomen, waren minister op 8 december 1982, toen de vijftienvoudige moord plaatsvond. Op basis van de wet mogen zij niet door de Krijgsraad worden berecht, maar door de Kantonrechter. Hierechter  is nog geen aanvang mee gemaakt....

Tot nu toe is tegen alle burgers die op de verdachtenlijst voorkomen vrijspraak geëist door de auditeur-militair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten