dinsdag 19 december 2017

Begrotingsbehandeling in parlement niet van een leien dakje - Regering gooit er met de pet naar

Assembleeleden ontvangen Nota van Wijziging pas paar minuten voor aanvang vergadering


Vergadering aantal uren geschorst...


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee wil vandaag, dinsdag 19 december 2017, niet vlotten.  Bij aanvang bleek dat de definitieve Nota van Wijziging zeer kort voor aanvang van de vergadering pas ter beschikking was gesteld van de Assembleeleden. Daarnaast ontbraken nog essentiële documenten waar vrijdag om was gevraagd, aldus Starnieuws. 

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons gaf de stand van zaken door aan de vergadering. Volgens haar is er nauwelijks iets veranderd in het definitieve concept dat is aangeboden door de regering.

Eerder was er al een concept Nota van Wijziging verstrekt aan het college. De Nationale Assemblee had de regering een uitwerking gevraagd van de verhoging van rechten voor grondhuur. Daarnaast wilde de volksvertegenwoordiging een lijst van gebouwen die de regering wil afstoten. Ook werd gevraagd om een overzicht van aandelen die verkocht zullen worden.

Nadat Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) enkele vragen tijdens interrupties die er nog waren van vrijdag, had beantwoord, schorste Geerlings-Simons de vergadering. De stukken zijn nodig opdat de Assembleeleden kunnen ingaan op de voornemens van de regering.

Verwacht werd dat de vergadering na één uur kon worden hervat, maar om drie uur was er nog steeds geen enkele beweging waar te nemen. Het is weer en beschamende vertoning.

(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten