dinsdag 19 december 2017

Kustwacht VS bevrijdt zeeschildpad verstrikt tussen balen cocaïne

Bedreigde zeeschildpad heeft 'aanzienlijke schaafwonden door de lijnen in zijn nek en vinnen'




De Amerikaanse Kustwacht kreeg meer dan het aanvankelijk dacht, toen een in Key West gevestigde bemanning van de Kustwacht bijna zeven ton cocaïne in de oceaan in beslag nam. Het kreeg ook een bedreigde zeeschildpad, die verstrikt zat tussen de drijvende bundels cocaïne.


De cutter Thetis van de Kustwacht, gestationeerd in Sector Key West, bevond zich in de oostelijke Stille Oceaan op een 68-daagse inzet ter ondersteuning van het 'Pacific Tactical Law Enforcement Team', een luchtvaartdetachement van het 'Helicopter Interdiction Tactical Squadron' en een 'Royal Canadian Navy-boot' ter ondersteuning van Operatie Martillo.

Ze namen 6.755 kilo cocaïne en 14 kilo marihuana in beslag tijdens acht verschillende acties die resulteerden in de aanhouding van 24 verdachte smokkelaars.

Tijdens een patrouille op 19 november lanceerde de cutter een kleine boot in het water. De bemanning ontdekte de schildpad verstrikt in meerdere balen drugs, zei de Kustwacht zondag 17 december 2017.

Vaandrig Mark Krebs, de commandant van de missie, zei dat toen zijn team bij de balen arriveerde, zij de verstrikte zeeschildpad opmerkten. Ze zagen 'aanzienlijke schaafwonden door de lijnen in zijn nek en vinnen'. Ze sneden de lijnen om de zeeschildpad heen door en bevrijdden het dier.

De Thetis keerde zondag terug naar Key West.


(Suriname News/Florida Keys News/Miami Herald/Twitter/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten