dinsdag 19 december 2017

Begrotingsbehandeling 2018 wordt hervat

Het ligt in de bedoeling de begroting donderdag 21 december in stemming te brengen


De begrotingsbehandeling 2018 wordt vanochtend, dinsdag 19 december 2017, hervat. Vandaag en donderdag zullen besteed worden aan debatten. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons zegt op Starnieuws, dat het in de bedoeling ligt om de begroting donderdag in stemming te brengen. Voor woensdag is een openbare commissievergadering gepland en vrijdag staat een plenaire vergadering over de Wet Beschermde Woongebieden op de agenda. 

De vergadering werd vrijdag verdaagd na de spreekbeurt van commissievoorzitter Amzad Abdoel (NDP) in de tweede ronde. Het Assembleelid wilde de onderbouwing van de regering voor de Srd 400 miljoen extra inkomsten die zijn begroot. Hij merkte op dat de regering te laat is met het verhogen van de verdiencapaciteit. Ook de definitieve Nota van Wijziging van de begroting had De Nationale Assemblee nog niet bereikt. De NDP-fractie schaarde zich achter Abdoel.

Na overleg met de verschillende fractievoorzitters verdaagde Simons de vergadering.

De Assembleeleden komen vandaag in de tweede ronde aan de beurt. Veel volksvertegenwoordigers willen eerst weten welke posten de regering zal wijzigen, voordat ze dieper op de begroting ingaan. Er zijn vooraf spreektijden afgesproken.

De ronde van de Assemblee zal volgens planning vandaag worden afgewerkt, waarna de regering donderdag aan het woord komt. Hierna volgt de derde korte ronde voor de commissie van rapporteurs. Uiteindelijk zal de begroting in stemming worden gebracht.

Aanvankelijk had de Assembleevoorzitster gehoopt dat op 15 december de behandeling afgerond kon worden. 'We moeten soms buigen voor de realiteit.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten