woensdag 15 november 2017

Milieu-inspecteurs bij het BOG gaan weer eens in actie

De dienst kampt al jaren met tekort aan manschappen en voertuigen

Waarnemend directeur wil opstappen, maar minister zou ontslagverzoek niet willen honoreren


Milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben vanochtend, woensdag 15 november 2017, op een algemene ledenvergadering besloten om vanaf morgen tot elf uur te werken. Dat heeft bondsvoorzitter David Bakker kort na deze bijeenkomst gezegd, aldus de Ware Tijd. 

Het bondsbestuur heeft gesprekken gehad met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid en de vaste commissie Volksgezondheid in het parlement, maar volgens Bakker hebben deze gesprekken niets opgeleverd. 'De minister kon ons geen concrete zaken voorhouden en de commissie heeft ons slechts aangehoord.'

De dienst kampt al jaren met een tekort aan manschappen en voertuigen. Door het tekort aan voertuigen en ook een schaarste aan brandstof kunnen de werkers geen veldwerk verrichten. Dit zijn slechts enkele van de problemen die er zijn.

Bakker zegt, dat het niet alleen gaat om de afdeling milieu-inspectie, maar om het BOG in zijn totaliteit. Ook op bestuurlijk vlak zijn er problemen. Waarnemend directeur, Prim Ritoe, heeft onlangs besloten om op te stappen, omdat hij zijn werk naar eigen zeggen, hoofdzakelijk door geldgebrek, niet naar behoren kon uitvoeren. Ritoe zou nog niet officieel uit functie zijn, omdat de minister zijn ontslagverzoek niet wil honoreren.

Bakker is ervan overtuigd dat het BOG geld kan verdienen. Alleen worden er volgens hem verkeerde prioriteiten gesteld. Na eind november, als er geen oplossing is bereikt, zullen de medewerkers hun actiemodel verscherpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten