woensdag 15 november 2017

Assembleevoorzitster hoopt spoedig ontwerpwet BTW te ontvangen ter behandeling

Geerlings-Simons ontvangt conclusies en aanbevelingen van SFB Belastingseminar 2017


Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft maandag het verslag en de conclusies en aanbevelingen van het Belastingseminar 2017 van 20 oktober 2017 (zie onderaan) ontvangen van het bestuur van de Surinaamse Federatie van Belastingadviseurs (SFB). Zij heeft actief deelgenomen aan het seminar en gaf aan blij te zijn met het initiatief van de SFB. Dit meldt Starnieuws vandaag, woensdag 15 november 2017.

'Met alle input uit de gemeenschap kunnen we tegen eind volgend jaar een goede btw-wet hebben.' Geerlings-Simons zegt, dat De Nationale Assemblee (DNA) nog geen ontwerpwet-BTW voor behandeling heeft ontvangen. Maar zij hoopt dat, als het ontwerp eenmaal bij DNA is, de BTW-wet er ook spoedig zal zijn.

'Ik heb veel geleerd uit de inleidingen en de paneldiscussie. Ik verwacht dat de conclusies en aanbevelingen hiervan een nuttige bijdrage zullen zijn voor de komende discussie in DNA over invoering van de BTW.'

De SFB heeft dit gehouden in Ballroom Royal Torarica rond het thema ‘Fiscale wetgeving als basis voor duurzame ontwikkeling’. Daarbij zijn twee inleidingen en een paneldiscussie gehouden over de invoering van de btw.

Gelijk na de aanbieding aan de DNA-voorzitster, werd het verslag ook bezorgd bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, de Staatsraad en het management van de Belastingdienst. Bij de aanbieding aan Geerlings-Simons zei Roy Shyamnarain, voorzitter van de SFB, dat de SFB de actieve participatie van de DNA-voorzitster en een aantal DNA-leden in het gehouden seminar zeer op prijs heeft gesteld. Mede daardoor kon het seminar voldoen aan het doel dat de SFB hiermee voor ogen heeft gehad, namelijk het bieden van een forum aan stakeholders, voor een vruchtbare discussie over de belastingheffing in Suriname in het algemeen, en over de invoering van de BTW in het bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten