woensdag 15 november 2017

Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten heeft niet gescreende tijdelijke directie

'Raad van Commissarissen mag een directeur tijdelijk benoemen'


'Als de overheden niet tijdig klaar zijn met de benoeming mag de Raad van Commissarissen (RvC) een directeur tijdelijk benoemen', aldus president-commissaris Etienne Ys van de Centrale Bank (CBCS) vandaag, woensdag 15 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Anders dan wat gangbaar is, heeft de CBCS een ‘tijdelijke directie’, die nog niet is gescreend. 'De periode van deze tijdelijke benoeming eindigt op het moment dat de landen in een definitieve vervulling van de functies voorzien.' Zo meldt de CBCS in een gisteren uitgestuurd persbericht (zie onderaan).

Dat gekozen is voor een ‘tijdelijke directie’ heeft te maken met de niet tijdig afgeronde screening van de twee nieuwe directeuren, geeft Ys te kennen, hoewel daarover in het CBCS-communiqué geen melding wordt gemaakt. Het Centrale Bank-statuut kent op zich wel een ‘tijdelijke directie’, benoemd door de Raad van Commissarissen, maar alleen ‘indien de landen nalaten binnen drie maanden na de aanbeveling door de RvC een president of directeur te benoemen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten