woensdag 29 november 2017

De Waterkant wordt binnen vijf jaar heringericht

Burgers mogen bepalen hoe gedeelte tussen Marinetrap en Centrale Markt eruit zal gaan zien


'Living Lab'-evenement aan Waterkant zondag 3 december


De Waterkant zal binnen vijf jaar heringericht worden. De samenleving mag zondag tijdens het Living Lab evenement, helpen bepalen hoe het gedeelte tussen de Marinetrap en de Centrale Markt eruit zal gaan zien. Voor de activiteiten zal het autoverkeer tussen tien en vijf uur afgesloten zijn, vanaf fort Zeelandia tot aan de Platte Brug. Dit meldt Starnieuws vandaag, woensdag 29 november 2017.


De herinrichting van de Waterkant is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program. Het programma is bedoeld om het historische centrum van Paramaribo, waaronder de Waterkant, sociaaleconomisch te rehabiliteren. Er zijn 20 miljoen Amerikaanse dollars geleend bij de IDB voor dit project dat uitgevoerd wordt door het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschapp en Cultuur en stichting Gebouwd Erfgoed Suriname.

Voor het nieuwe ontwerp van de Waterkant zijn al voorstudies en consultaties met directe belanghebbenden geweest. Nu krijgt het grotere publiek de gelegenheid om zijn ideeën te delen met de organisatie. De organisatie heeft gisteren een oefening gehouden. Vanaf de Platte Brug is gevaren langs de Waterkant, van fort Zeelandia naar de Centrale Markt

Een boottocht, compleet met story teller aan boord, is een van de activiteiten ozondag. Bezoekers zullen gratis in boten vervoerd worden en de kans krijgen om ook hun eigen verhalen over en herinneringen aan de Waterkant te vertellen. Op Meerzorg zal aangemeerd worden om vanuit een uitkijktoren naar de Waterkant te kijken. Ook daar mogen de mensen hun ideeën kwijt over wat ze graag zien gebeuren of niet zien gebeuren met de Waterkant, delen Malva Tooy van Cultuur en architect Indira Sitalsing mee. Er zal een open podium zijn, mensen mogen hun muziekinstrumenten, gedichten en zang meenemen. Fietsen is wel toegestaan op het afgesloten gedeelte van de weg.

Aan de Waterkant zelf zullen ruim vierhonderd ballonnen beschikbaar zijn. De ballonnen, elk voorzien van een kaartje, zullen door de bezoekers op bepaalde plekken worden neergezet. Op het kaartje zullen de mensen opschrijven wat ze wensen voor de plek waar ze de ballon hebben geplaatst.

'Het kan zijn dat ze iets daar willen hebben of juist verwijderd willen hebben', legt Sitalsing uit. Al de ideeën worden meegenomen in het nieuwe ontwerp van de Waterkant. Tooy drukt de samenleving op het hart om gebruik te maken van de gelegenheid om de eigen inzichten te komen delen. 'Surinamers kom langs op 3 december, kom actief participeren aan het Living Lab event. Laat je stem horen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten