zaterdag 21 oktober 2017

Na 'Bakana Tori' op radio SRS, het NII en website de Boodschap komt regering nu met eigen televisiekanaal

(Bron foto: NII)
GOV.TV zal dagelijks een 24 uurs programmering hebben


De regering komt binnenkort met een eigen televisiekanaal - het zoveelste pr-speeltje van Clifton Limburg -. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 21 oktober 2017.  De komende week beginnen op 8.3 (STVS-kanaal) de testuitzendingen. Gov.tv zal dagelijks een 24 uurs programmering hebben. De overheidsprogramma’s zullen overwegend via het eigen televisiekanaal worden uitgezonden. Dit is kostenbesparend voor de overheid, beweert het NII. 

De regering tracht al geruime tijd de overheidsvoorlichting naar de samenleving te verbeteren. Het NII is in het leven geroepen om officiële regeringsinformatie te delen met de bevolking. Het is de bedoeling dat gefaseerd het nieuws over het regeringsbeleid naar alle delen van het land wordt opgevoerd.

Naast het hebben van een eigen nieuwssite www.deboodschap.today - waarop met name NII-persberichten gepubliceerd worden op een wijze overigens een 'instituut' niet waardig - het programma 'Bakana Tori' op de staatsradio SRS, en andere officiële social media kanalen en het uitzenden van radio- en tv-producties is het nu tijd om wederom een grote stap te maken, aldus het NII.

Zo gauw de technici tevreden zijn over alle kwaliteitsaspecten zal de officiële launch plaatsvinden. De samenwerking tussen het NII en de particuliere tv kanalen zal met de komst van een eigen tv zender niet ophouden te bestaan.

(Suriname Mirror/NII/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten