zaterdag 21 oktober 2017

Frankrijk kan nog niet bevestigen dat Frans drugskartel in Suriname drugs kocht voor smokkel naar Frankrijk

Vanuit Suriname worden drugs gesmokkeld naar Latijns-Amerikaanse landen 


Geruchten dat een groot Frans drugskartel in Suriname drugs kocht voor smokkel naar Frankrijk zijn volgens de politie nog niet bevestigd door de Franse autoriteiten. Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt vandaag, zaterdag 21 oktober 2017, in de Ware Tijd, dat het korps wacht op aantoonbaar bewijs. 

Deze week zijn strafzaken in Frankrijk behandeld die in verband gebracht kunnen worden met grootschalige opkoop van drugs in Suriname. Eerder zei Roosenhoff, dat er vanuit andere landen in de regio drugs gesmokkeld worden naar Suriname. Vooral uit Colombia werden grote partijen illegale drugs gesmokkeld voor doorvoer naar Nederland. Nederland was in de afgelopen jaren één van aantrekkelijkste doorvoerlanden waar vele smokkelaars partijen cocaïne naar toe smokkelden. Vanuit Nederland vond de smokkelwaar zijn weg naar andere landen in Europa.

De drugssmokkelroute vanuit Suriname naar andere landen blijkt nu anders georganiseerd. Er worden regelmatig drugs gesmokkeld naar Latijns-Amerikaanse landen. De politiecontroles zijn daarom enkele malen verscherpt.

Roosenhoff zei eerder, dat een aantal verdachten in beeld is gebracht. Na een recente grote drugsvangst in Paramaribo zijn twee verdachten aangehouden. Het feit dat er drugsbendes actief zijn in het land is reden genoeg voor het korps om steeds alerter te zijn.

Roosenhoff zegt, dat vaak blijkt, dat bij zaken waarbij grote partijen drugs worden onderschept dealers uit andere landen dan Suriname betrokken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten