zaterdag 21 oktober 2017

Ministerie van OWT en C start met rehabilitatie Zwartenhovenbrugstraat

Riolering, die onder de weg loopt, wordt vernieuwd

(Bron foto: NII)

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zal binnenkort een aanvang maken met de rehabilitatie van de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo. Het gaat om het gedeelte tussen de Nassylaan en het Molenpad.

De bedoeling van de werkzaamheden is dat de riolering die onder de weg loopt, wordt vernieuwd. Hiermee wordt ook de bovenbouw, het weggedeelte, gerehabiliteerd. Hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OWT en C, Henk Wip, zegt vrijdag 20 oktober 2017 in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat de werkzaamheden gefaseerd zullen plaatsvinden. Het gedeelte tussen de Nassylaan en de Keizerstraat zal als eerst worden aangepakt. Het is de bedoeling, dat het verkeer zal worden omgeleid. De samenleving wordt op korte termijn uitvoerig hierover geïnformeerd.

Wip geeft de garantie, dat met de omleiding het verkeer toch een vlotte doorgang zal hebben. De winkels in deze omgeving zullen volgens hem weinig last ondervinden gelet op de bereikbaarheid voor de klanten.

De inrichting van het plaatselijke verkeer zal met de rehabilitatie aangepast worden.

In de huidige situatie heeft de Zwartenhovenbrugstraat een breedte van 9 tot 10 meter. Na de rehabilitatie zal er een situatie ontstaan waarbij de afwikkeling van het verkeer beter zal gaan, garandeert het afdelingshoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten