donderdag 7 juni 2018

Voortvluchtige Braziliaanse gevangene na drie jaar gevonden in geheime ondergrondse bunker in woning te Macaiba

Na openen betonnen vloertegel in een slaapkamer werd Jean Gomes Chiola (39) ontdekt


Een ontsnapte gevangene, die drie jaar op de vlucht was, werd tijdens een inval, die op camera is vastgelegd, gevonden in een soort geheime ondergrondse bunker. De politie kon de ontsnapte veroordeelde Jean Gomes Chiola gevangen nemen toen ze een betonnen vloertegel in een slaapkamer openmaakten.

Chiola, 39, werd in een huis gevonden op ongeveer 16 kilometer mijl van de gevangenis waar hij een straf uitzat voor drugshandel.

Een .38 kaliber revolver en verschillende pakketten drugs werden gevonden toen de militaire en burgerpolitie de woning in Macaiba, in het noordoosten van Brazilië, bestormden. Chiola werd gearresteerd met zijn zoon, Jean Felipe, 20, in de vroege uren van dinsdag 5 juni 2018, na een anonieme tip dat een voortvluchtige gevangene zat verscholen in het pand.

Detective Normando Feitosa vertelde aan nieuwszender G1 TV: 'Toen we op de deur klopten duurde het lang voordat de zoon die opende. We vonden dat vreemd, dus besloten we in te breken en het onroerend goed grondig te doorzoeken. Toen merkten we dat er iets mis was met de vloer onder een stapelbed.'



Officieren gebruikten een koevoet om de zware plaat te openen en waren verbaasd om de ontsnapte gevangene te vinden, die eronder verborgen zat. Toen hij opstond vanuit zijn gehurkte positie, bleek  het gat taille diep te zijn.

Op het beeldmateriaal, gefilmd door rechercheurs, is te zien dat de man zich overgeeft als hem wordt bevolen uit de groezelige schuilplaats te komen, die bezaaid was met afval en een kapotte mobiele telefoon. Hij droop van het zweet en loenste in het licht, nadat hij uit zijn donkere hol was gekomen.


Detective Feitosa gaf toe aan FocusOn News, dat onderzoekers nooit hadden verwacht de voortvluchtige zo gemakkelijk te vinden. 'Het was een beetje een verrassing om hem in het gat te zien hurken. Als we niet zorgvuldig hadden gezocht en de oneffenheden op de vloer hadden opgemerkt, zou hij opnieuw zijn ontsnapt', zei hij.

Chiola ontsnapte uit de staatsinrichting van Alcacuz in april 2015. Hij brak tijdens de nacht met 35 andere veroordeelden uit, kruipend in een tunnel met een diameter van 55 centimeter. Drie gevangenen werden onmiddellijk weer in de kraag gevat.

Chiola en zijn zoon, die nu in hechtenis zijn, worden beschuldigd van drugshandel en illegaal wapenbezit. Beide zullen later dit jaar voor de rechtbank verschijnen.

(Suriname Mirror/The Mirror/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten