dinsdag 4 augustus 2020

Surinaamse diaspora heeft nu een eigen Diaspora Persbureau

Toekomst zal nut en toegevoegde nieuwswaarde persbureau moeten uitwijzen...


De Surinaamse diaspora heeft nu een eigen Diaspora Persbureau. Hiermee is de Surinaamse diaspora in Europa voorzien van een eigen persbureau, aldus het persbureau dinsdag 4 augustus 2020. Een groot deel van de Surinaamse diaspora is woonachtig in Nederland (ruim 380.000), gevolgd door Frankrijk/Frans- Guyana en België. 

Het persbureau is een initiatief van enkele personen en organisaties in Nederland, België, Frankrijk/Frans- Guyana, Engeland, Duitsland en Zwitserland. Het persbureau staat onder supervisie van Eric Mahabier in Nederland, oud-journalist bij de Ware Tijd.

Diaspora Persbureau zal media in Nederland en in Suriname voorzien van nationale en internationale berichten en artikelen. Een netwerk van journalisten, verslaggevers, columnisten, schrijvers en wetenschappers is bereid gevonden als vrijwilliger de diasporagemeenschap van informatie te voorzien.

De aandacht ligt overwegend op nieuws van en voor de Surinaamse gemeenschap in Europa. Daarbij gaat het onder meer om berichten en artikelen over dagelijkse gebeurtenissen, economie, politiek, onderwijs, human interest, wetenschap en onder ander. ontwikkelingen op het gebied van technologie, kunst, muziek, literatuur en milieu en duurzaamheid. Verder komen personen met bijzondere maatschappelijke prestaties in interviews aan het woord en krijgt een ieder met vernieuwende ideeën voor de samenleving ook de gelegenheid hun zegje te doen.

Diaspora Persbureau is het nieuwsagentschap van de Surinaamse diaspora. Het is niet alleen bedoeld voor personen van Surinaamse afkomst waar ook ter wereld, maar ook voor degenen die affiniteit hebben met het culturele en historische erfgoed van Suriname en ook voor ondernemers, die in Suriname willen ondernemen.

De toekomst zal het nut en toegevoegde nieuwswaarde van dit zogenaamd persbureau moeten uitwijzen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten