dinsdag 4 augustus 2020

Personeel van de Medische Zending (MZ) in staking

Medewerk(st)ers  hebben salaris en vakantiegeld nog niet ontvangen


Personeel van de Medische Zending (MZ) heeft maandag 3 augustus 2020 het werk neergelegd. Dat besluit is tijdens een ledenvergadering van de bond genomen, omdat de salarissen en vakantiegelden nog niet zijn ontvangen. 'Wat helemaal te begrijpen is, want velen hebben kosten lopen. De mensen wachten dus op hun geld', zegt bondsvoorzitter Roy Haverkamp in de Ware Tijd. 

Ook elders in de zorgsector rommelt het: maandagmiddag rond één uur besloot personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) de werkplek te verlaten, donderdag voerden medewerkers van het Diakonessenhuis en 's Lands Hospitaal actie, terwijl het ook bij de Regionale Gezondheidsdienst onrustig is.

Haverkamp zegt, dat er al donderdag een gesprek was met de directie. Die zou toen hebben gezegd, dat de betalingen van de Medische Zending al waren geautoriseerd. 'Het zou mogelijk in het weekend nog verwerkt worden en zou op zijn laatst maandag op de rekening zijn, maar daarvan is nog niks gebleken.' Het personeel heeft daarom, zegt Haverkamp, in een ledenvergadering besloten per direct het werk neer te leggen. Pas wanneer de gelden zijn gestort wordt de actie opgeheven.

Navraag van Haverkamp maandag bij de directie bracht aan het licht, dat de minister van Financiën ervan uitging dat de Medische Zending over financiële middelen beschikt. 'Er is inderdaad geld op de rekeningen, maar die gelden zijn afkomstig van internationale donoren. De middelen zijn bestemd voor projecten en niet om de lonen uit te betalen.' 

Haverkamp hoopt dat er zo spoedig mogelijk schot komt in de zaak. 'Hoe sneller de mensen hun geld krijgen, hoe minder dagen zij dus thuis moeten zitten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten