dinsdag 4 augustus 2020

Personeel St. Vincentius Ziekenhuis ontvangt loon, vakantiegeld, kinderbijslag en koopkrachtversterking

Stakend personeel heeft het werk inmiddels hervat


Het ministerie van Financiën en Planning heeft de gelden voor het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis overgemaakt. Algemeen ziekenhuisdirecteur Manodj Hindori zegt dinsdag 4 augustus 2020 op Starnieuws, dat na de overmaking het personeel gelijk is uitbetaald. 'Alle lonen, vakantiegelden, kinderbijslag en koopkrachtversterking zijn uitbetaald aan het personeel.'

Hij merkt op, dat het personeel het werk inmiddels heeft hervat. Een groot deel van het personeel van het ziekenhuis had maandagmiddag de werkplek verlaten, omdat het salaris over de maand juli niet was betaald. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp had vorige week woensdag aan de bel getrokken. Hij stelde, dat ook het salaris van de medewerkers van het Diakonessenhuis niet was betaald. Vorige week donderdag had het personeel al gedurende twee uren een prikactie gevoerd om een signaal te geven aan de directie.

Het personeel van het Mungra Medisch Centrum (MMC) was dinsdagmorgen ook in actie, omdat het geen salaris had ontvangen. Volgens bondsvoorzitter Bryan Tjon Kwie Sem is de bond in gesprek met de directie. Hij gaf aan dat zaken gauw opgelost zullen worden.

Voor nu is het personeel in actie. Waarnemend directrice Zorida Mohamed zei, dat het personeel dinsdag over hun salaris en vakantiegeld kan beschikken. Een deel van het personeel heeft ontvangen. De medewerkers waren sinds donderdagmiddag in contact met de ministeries van Volksgezondheid en Financiën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten