dinsdag 4 augustus 2020

Belastingschijven worden aangepast zodat lagere inkomensklasse niet getroffen worden door 10% solidariteitsheffing

Heffingskorting in verband met Covid-19 niet geheel afgebouwd van Srd 750 naar Srd 50


De belastingschijven zullen worden aangepast, waardoor de lagere inkomensklasse niet getroffen worden door de 10% solidariteitsheffing die de regering wil invoeren vanaf september. Ook zal de heffingskorting die ingevoerd is voor zes maanden in verband met Covid-19 niet geheel worden afgebouwd van Srd 750 naar Srd 50. 

Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën gisteren tijdens een persconferentie van de regering, aldus vandaag, dinsdag 4 augustus 2020, Starnieuws.

Met de vakbonden zal de minister nog gesprekken voeren over aanpassing van de belastingschijven en maatregelen die in financiële sfeer getroffen worden.

Achaibersing zei  dat nog voordat de solidariteitsheffing ingaat, de schijven aangepast worden. Samen met de heffingskorting is dat een tegemoetkoming naar de lage inkomensgroepen. Er hoeft geen ongerustheid te ontstaan, benadrukte de bewindsman.

De Raad van Ministers heeft de wetswijzigingen goedgekeurd om de solidariteitsheffing in te voeren. Deze extra belasting geldt voor de twee hoogste belastingschijven tot en met december 2021. De minister deelde mee dat indien de financiële situatie verbetert, de maatregelen die getroffen worden om meer geld binnen te krijgen, eerder opgeheven zullen worden. Er zal versnelde inning van belastingen plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten