zaterdag 4 juli 2020

Vicepresident Adhin: 'In de verkiezingsstrijd schreeuwt men van alles en wil men populair spelen'

'De grote schuld komt niet, omdat de regering het geld heeft verspild'


Dat de schuld van de huidige financiële crisis in de schoenen van de zittende regering wordt geschoven, moet volgens vicepresident Ashwin Adhin niet serieus worden genomen. Dit schrijft de Ware Tijd vrijdag 3 juli 2020. Beschuldigingen van onder andere VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en ABOP-leider Ronnie Brunswijk zijn volgens hem populistisch. 

'In de verkiezingsstrijd schreeuwt men van alles en wil men populair spelen, maar straks wanneer men het roer heeft overgenomen zal men botsen tegen de realiteit.' Adhin is ervan overtuigd, dat die 'populistische praat' en de toon die nu door de politieke tegenstanders wordt aangeslagen straks drastisch zal veranderen.

Hij twijfelt ook aan de belofte van de nieuwe coalitie om binnen minder dan één jaar grote veranderingen te brengen. Hoewel hij niet duimt, dat het slecht gaat met de ontwikkeling van het land is het volgens hem bijna zeker, dat binnen één jaar bitter weinig zal gebeuren zoals beloofd door Santokhi. 'Je kan het volk niet voor de gek blijven houden, je kan het doen in de verkiezing, maar je kan niet blijven verwijzen naar de vorige regering.'

Hoeveel geld er in de staatskas is, durft de vicepresident niet te zeggen. Voor de juiste cijfer zou hij minister van Financiën Gillmore Hoefdraad eerst moeten spreken. Anders dan de leiders van de nieuwe coalitie beweren komt de grote schuld niet, omdat de regering het geld heeft verspild. Volgens Adhin moést er geleend worden om investeringen te plegen.

Santokhi en partijgenoot Asiskumar Gajadien blijven erbij, dat het land financieel aan de grond zit. 'Heeft u gemerkt wanneer de overheidssalarissen uitbetaald zijn? Pas maandag', zegt Santokhi. Uit de verschillende overlegmomenten met Hoefdraad heeft hij kunnen concluderen, dat de regering geen geld heeft.

Gajadien: 'Als het inderdaad zo was, dat de regering niet in grote financiële problemen was dan hadden we nu een beter zicht op de uitbetaling van de vakantietoelage in juli.'

Hoewel het vooralsnog niet duidelijk is hoe de staatsfinanciën er concreet uitzien verzekert Gajadien dat de komende regering er alles aan zal doen om de belofte van verlichting binnen een jaar waar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten