maandag 15 juni 2020

Peru: 1.800 Inheemsen ontvangen 18 ton voedsel via Qali Qarma

Inheemse Matses, Yagua, Bora, Kichwa gestrand op doorreis in Iquitos


Het ministerie van Ontwikkeling en Sociale Inclusie (Midis, Ministerio de Desarrollo e Inclusión Social) leverde via het nationale schoolvoedingsprogramma Qali Warma, in samenwerking met het ministerie van Cultuur, 18 ton hoogwaardige en veilige producten aan 1.800 inheemsen in de Amazonebekkens. 

De begunstigden zijn ondergebracht in onderwijsinstellingen met de naam No. 61004 en Simon Bolivar, gelegen in de regenwoudstad Iquitos (regio Loreto).



Leden van inheemse volkeren Matses, Yagua, Bora, Kichwa, onder anderen, waren op doorreis in Iquitos toen de nationale gezondheidsnoodsituatie begon en bleven in genoemde stad, in overeenstemming met het verplichte sociale isolement dat door de regering was verklaard voordat ze hun terugkeer naar hun geboortegrond voortzetten.

De levering vindt plaats in het kader van wetsdecreet nr. 1472, dat Qali Warma machtigt om op verzoek van districtsgemeenten, ministeries en het Instituto Nacional de Defensa Civil Perú, (Indeci) voedsel te kopen en te leveren door de dekking uit te breiden tot mensen met kwetsbare aandoeningen als onderdeel van de gezondheidsnoodsituatie veroorzaakt door de coronavirus pandemie.

De distributie vindt plaats via de gemeenten en sectoren die daar behoefte aan hebben. Dit verzoek is ingediend door het ministerie van Cultuur.

De geleverde voedingsmiddelen zijn onder andere noedels, rijst, peulvruchten, bonen, melk, suiker, ingeblikte visblokjes in plantaardige olieproducten, olie, die onder andere zal worden ontvangen, bereid, gedistribueerd en geconsumeerd door de inheemse bevolking.

(Suriname Mirror/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten