maandag 15 juni 2020

Meer dan 50 personen besmet geraakt met coronavirus via één 'geval'

Drie grote clusters corona- besmettingen in kaart gebracht door autoriteiten


Volgens Waterkant.net vandaag, maandag 15 juni 2020, zijn meer dan 50 personen besmet geraakt met het coronavirus via één persoon. Het gaat om een cluster van mensen die in contact zijn geweest met casus 16. Dit zou Waterkant uit zeer betrouwbare bronnen. 

Casus 16 is met 9 personen in contact geweest die besmet zijn geraakt. Onder deze 9 personen bevond zich casus 14. Casus 14 is districtscommissaris Yvonne Pinas van Boven-Saramacca. Zij zou volgens met ruim 20 personen in contact zijn geweest, die uiteindelijk ook besmet zijn geraakt. Personen die met Pinas in contact zijn geweest en besmet zijn geraakt, hebben vervolgens weer anderen besmet met Covid-19. Uit deze cluster zijn er tot en met vrijdag 12 juni meer dan 50 positief geteste personen geregistreerd.

Naar Waterkant verneemt zijn er nog twee grote clusters van coronabesmettingen in kaart gebracht door de Surinaamse autoriteiten. Onder cluster 2 zijn meer dan 40 besmettingen en onder cluster 3 meer dan 10 personen die besmet zijn met het virus.

Bij cluster 2 gaat het om personen die zich de afgelopen periode hebben begeven bij Trans-America in Albina. Bij cluster 3 gaat het om personen uit het inheemse dorp Sipaliwini die positief getest zijn op Covid-19.

Het totaal aantal positief bevonden mensen is hiermee verder gestegen en is de 200 gepasseerd. Het aantal is gestegen van 196 naar 208. Het aantal mensen in quarantaine is gelijk gebleven op 257.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten