woensdag 8 april 2020

'VHP presenteert kandidatenlijsten met nationale uitstraling'

In vijf van de tien districten wordt lijst aangevoerd door een vrouw


De VHP heeft vandaag, woensdag 8 april 2020, de kandidatenlijsten voor alle tien districten bekend gemaakt. Het zijn lijsten die, volgens de partij in een persbericht, een nationale uitstraling hebben. In vijf van de tien districten wordt de DNA-lijst getrokken door een vrouw. 

'Het is voor het eerst in haar geschiedenis dat de VHP zelfstandig, in alle districten de verkiezingsstrijd voert. De Assembleelijsten zijn een weerspiegeling van hun district en de uitkomst van het transformatie proces van de VHP tot een waarachtige nationale partij. 

'We zijn er trots op dat we de kiezer sterke Assembleelijsten kunnen bieden. Ze zijn een mooie mix van gender, leeftijd en culturele diversiteit. We hebben op de lijsten ook stevige kandidaten met een achtergrond in het bedrijfsleven, de wetenschap en verschillende andere maatschappelijke en geestelijke stromingen’, aldus voorzitter Chandrikapersad Santokhi. 

Nog niet eerder had de partij zoveel vrouwelijke lijsttrekkers. Over de verschillende districten genomen zijn er 19 vrouwelijke kandidaten van verschillende culturen op de lijsten. 

'De VHP doet wat het zegt! We presenteren nu wat we hebben beloofd. Een partij waar elke Surinamer, ongeacht zijn ras, afkomst of geloof, zich thuis voelt. Nu is de volgende stap om bij de verkiezingen de grootste nationale partij van Suriname te worden', aldus Santokhi. 

De weg naar de kandidaatstelling heeft meer dan een jaar geduurd, met trainingen, interviews en een open sollicitatieronde. In totaal hadden zich 160 aspirant kandidaten gemeld en ruim 1.500 districtsraad- en ressortraadskandidaten. 'Graag bedank ik een ieder die zich heeft ingezet om te komen tot deze lijsten. Het was geen eenvoudige taak voor de landelijke selectie- en advies commissies en de districtsselectie- en advies commissies. Iedereen heeft hard gewerkt en op zijn of haar manier een gewaardeerde bijdrage geleverd.'

Alle selecties zijn uiteindelijk gepresenteerd aan het Centraal Verkiezings Orgaan. Die moest op zijn beurt, met een adviescollege ,voordrachten doen aan het Hoofdbestuur. Deze voordrachten zouden aan het congres worden voorgelegd. Door de Covid-19 epidemie, heeft het Hoofdbestuur, in overleg met het Congresbestuur, mandaat gegeven aan het Dagelijks Bestuur om de lijsten af te ronden. Er is daarbij rekening gehouden met de adviezen van de verschillende organen. Op dinsdag 7 april 2020 zijn de resultaten gepresenteerd aan het Hoofdbestuur, die ze heeft goedgekeurd. 

Ons 'doel:' # Red Suriname, blijft recht overeind en wij zullen ons als VHP blijven inzetten voor een sterke regering met een sterke regeringsploeg voor een betere toekomst van ons land. 

VHP'

De kandidatenlijsten voor de Assemblee

Paramaribo
1. Krishna Mathoera
2. Cedric van Samson
3. Riad Nurmohamed
4. Cheryl Dijksteel
5. Dew Sharman
6. Sham Binda
7. Rui Wang
8. Kishan Ramsukul
9. Ronny Aloema
10. Rayan Nannan
11. Grachella Sluisdom
12. Varsha Ramratan
13. Thalicia Atmodimedjo
14. Michelle Seedo
15. Jason Gummels
16. Reshma Kuldipsingh
17. Ganeshkoemar Kandhai

Wanica 
1. Chan Santokhi
2. Asiskumar Gajadien
3. Reshma Mangre
4. Sidik Moertabat
5. Mohammad Mohab-Ali
6. Henk Aviankoi
7. Melissa Bruinhart

Nickerie
1. Harriet Ramdien
2. Niesha Jhakry
3. Mohamedsafiek Gowrie
4. Stephen Matzaleh
5. Jeetendra Kalloe

Commewijne 
1. Roy Mohan
2. Soerjani Karijomenawi-Mingoen
3. Mohamedsafiek Radjab
4. Mark Lall

Sipaliwini 
1. Harriette Lugard
2. Olvie Gazon
3. Violet King
4. Evert Javinde

Saramacca 
1. Radjinder Debi
2. Nathalie Amatmohamed
3. Mahinder Jogi

Para 
1. Aleandro Karwofodi
2. Desmond MacNack
3. Soeshmakoemarie Bahadoer

Brokopondo
1. Jozef Tooy
2. Antonius Goedewacht
3. Irene Main

Marowijne 
1. Rosinah Tomopawiro-Van Brussel
2. Daniël Prika
3. John van Genderen

Coronie 
1. Merlien Trustfull
2. Cliffy Kartowitono

Geen opmerkingen:

Een reactie posten