maandag 2 september 2019

Trans Guyana Airways (TGA) vliegt naar Nederland via Suriname.....- Inaugurele vlucht TGA naar ‘Zanderij met tweemotorige Beechcraft 1900 D

(Bron foto: J.A. Pengelluchthaven)
Guyanese maatschappij heeft in augustus overeenkomst gesloten met de KLM

- De vluchten zijn vooral bestemd voor zakenlui
- TGA voerde al dagelijks vluchten uit van en naar Guyana via Zorg en Hoop


Trans Guyana Airways (TGA) gaat vanaf deze maand vluchten uitvoeren naar Nederland, via Suriname. De Guyanese maatschappij heeft in augustus een overeenkomst gesloten met de KLM. Suriname zal dienen als tussenstop (transit) bij de nieuwe route; TGA en KLM gaan op de Johan Adolf Pengelluchthaven (JAP), passagiers aan elkaar ‘voeden’, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 2 september 2019.

De inaugurele vlucht van TGA naar ‘Zanderij’ was gisteren. De verwachtingen over de nieuwe route zijn hoog bij TGA, KLM en NV Luchthavenbeheer.

Het vliegtuigje van TGA, een tweemotorige Beechcraft 1900 D dat maximaal 17 personen kan vervoeren, werd op traditionele wijze met een waterboog verwelkomd.

TGA gaat twee keer per week vliegen naar de JAP. Met een vloot van elf vliegtuigen zal het bedrijf in staat zijn om de vraag wanneer dat toeneemt, aan te kunnen geeft Alexandra Correia van TGA aan. Zij ziet KLM en TGA meer als Goliath en David, maar 'zij werken samen', merkte ze op.


De vluchten zijn overigens meer bestemd voor zakenlui, mensen die vanuit Guyana naar Azië en Europa willen gaan én mensen die met de opkomende olie- en gasindustrie in het land, te maken hebben. Suriname kan meer doen dan alleen faciliteren, aldus Correia op.

'Als we blijven samenwerken op het gebied van luchtvaart en toerisme, kunnen we zaken bereiken die eerder niet mogelijk waren.'

TGA is overigens niet onbekend met Suriname. Dagelijks voert het vluchten uit van en naar Guyana via Zorg en Hoop, soms drie maal per dag. In Suriname en Guyana is de behoefte om te reizen naar voornamelijk Azië en Europa, erg groot geeft Martijn ten Broecke van de KLM aan. Bij Guyana ontbrak er echter een goedkope aansluiting naar die bestemmingen, dus is KLM ingesprongen en is een nieuwe route samengesteld, legt hij uit.

De passagiers kunnen nu ook visumvrij naar JAP en Schiphol. Vanuit Schiphol vindt de verbinding naar Azië en de rest van Europa plaats. Ten Broecke haalt ook aan dat de stroom van olie- en gaswerkers die van en naar Guyana zullen reizen, een van de redenen is waarom de route snel zal groeien. 'De luchthaven zal sowieso ook meer verdienen. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking een groot succes zal worden. Het begint klein, maar succesvol zal het zeker zijn.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten