zaterdag 3 augustus 2019

Ministerie van RGB maakt verkavelingsprojecten in orde

Minister Soerdjan: 'Betalen gebeurt bij de Centrale Betaaldienst en niet voor de winkel'


Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is druk bezig verkavelingsprojecten in orde te maken. Dit heeft minister Lekhram Soerdjan donderdag in De Nationale Assemblee meegedeeld, zo schrijft Starnieuws zaterdag 3 augustus 2019.

'Wanneer die af zijn, zal er ruimte zijn om verschillende groepen van een bouwkavel te voorzien', zei de bewindsman. Verschillende leden vroegen aandacht van de minister voor percelen voor studenten en jonge koppels. Soerdjan gaf aan zich voor hen ook persoonlijk in te zetten. Dit wil hij doen in samenspraak met de Assembleeleden en andere organisaties die zich hiervoor inzetten.

Ook verkavelingsprojecten die zijn blijven liggen in de districten, zullen zoveel mogelijk worden aangepakt, aldus de minister.

Over de kwestie perceel ID’s zei Soerdjan, dat op dit ogenblik twee oplossingsmodellen zijn uitgewerkt om het proces te versnellen. Deze ID’s hebben volgens hem een goed doel om de zaken te ordenen. Het eerste oplossingsmodel is het aanstellen van veel meer staatslandmeters, zodat het proces daar kan worden versneld. Het andere is het opschorten voor een bepaalde periode. 'Wij zullen op korte termijn moeten komen tot een eindbesluit zodat wij hierin verbetering kunnen brengen.'

De RGB-minister gaf de garantie, dat wat zijn werkwijze betreft, hij de aangeleverde documenten een aantal keren bekijkt alvorens die te tekenen. Hij deed een oproep op de burgers om niet te betalen waar zij niet moeten betalen. Er zijn immers oplichters actief. 'Het betalen gebeurt bij de Centrale Betaaldienst en niet voor de winkel', benadrukte Soerdjan.

Om de samenleving te voorzien van de nodige informatie over grondbeleid en gronduitgifte is het ministerie bezig met het voorbereiden van voorlichtingsprogramma’s. 'Ook wordt nagegaan wat de volgende wetten zijn die gewijzigd moeten worden die betrekking hebben op grondzaken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten