zaterdag 3 augustus 2019

Eerste Miss Venezuela gekroond zonder onthulling taille-, heup- en borstomvang deelneemsters

19-Jarige studente Thalia Olvino gekroond tot Miss Venezuela



Een 19-jarige studente is gekroond tot Miss Venezuela en werd de eerste winnares van de jaarlijkse schoonheidswedstrijd sinds het besluit om de taille-, heup- en borstomvang van de deelneemsters niet te publiceren. 

Thalia Olvino stond in het middelpunt donderdag in Caracas nadat organisatoren - geconfronteerd met kritiek op de primaire focus van de wedstrijd op fysiek uiterlijk - zeiden dat ze zich wilden verzetten tegen stereotypen over hoe een ideale vrouw eruit ziet.

'Ik deed dit met heel mijn hart en totale toewijding', zei Olvino na de parade - waarin de deelneemsters toch op het podium in badpakken paradeerden.



In het verleden vertelden presentatoren het publiek de exacte grootte van elke deelneemster, van wie velen een cosmetische operatie ondergingen en strikte diëten volgden om het zogenaamd ideale lichaam te bereiken: een borstgrootte van 90 centimeter, een taille van 60 centimeter en 90- centimeter heupen. Maar, dit jaar probeerden de organisatoren de focus te verleggen door de deelnemers te ondervragen over hun karakter.


In een ronde zei collega-kandidate Melissa Jimenez, dat 'Miss Venezuela is geëvolueerd en dient om vrouwen sterker te maken.' 'Een vrouw kan anderen inspireren om hun dromen te volgen', voegde ze eraan toe.

Miss Venezuela, dat sinds 1952 actief is, is normaal gesproken big business in het door crisis getroffen Latijns-Amerikaanse land, maar het kampt met dezelfde problemen als de rest van de bevolking. Een daarvan is frequente black-outs en een woordvoerster van de show onthulde vorige week, dat de wedstrijd niet genoeg geld had om noodmaatregelen te nemen in geval van een stroomstoring.

Verschillende schoonheidskoninginnen stuurden berichten van solidariteit naar het Venezolaanse volk. 'Ik wilde met jullie delen hoeveel liefde en steun ik nu heb voor jullie allemaal in Venezuela die een zeer moeilijke tijd doormaken', zei voormalig Miss Universe Natalie Glebova.





(Suriname Mirror/AFP/Version Final/Eyewitness News/El Nacional/Instagram/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten